Okul Kütüphanemiz Yenilendi

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında baştan başa yenilenen okul kütüphanemizin açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA tarafından gerçekleştirildi.Açılış için yapılan törene  Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca , Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek , Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan , okul müdürümüz Fatma Has ve öğretmenler katıldı.

Aynı törende okul müdürümüz Fatma Has,Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'ya duygu yüklü bir sürprizde bulundu.1979 yılında Sabiha Çiftçi İlkokulundan mezun olan Adem KOCA'ya, ilkokul Diploması sureti bir çerçeve içerisinde hediye edildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen proje için  81 ilde  1000 okul belirlendi.Mersin ilimizde 25 okul bu kapsama alındı. Proje kapsamındaki okulların tamamına kütüphane kurulacak ve spor alanları oluşturulacak. Bu okullarda okuyan öğrencilere, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerde destek eğitim hizmeti sunulacak. Bu kapsamda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmet Genel Müdürlüğü bu okullara destek paketleri hazırlayacak.

Proje kapsamında tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öğretilecek. Okulların tamamı Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacak.

24.12.2020 500

23-12-202023-12-202023-12-202023-12-202023-12-202023-12-2020